قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

استرس برای مغز مفید است؟

پژوهش جدید محققان حاکی از این است که میزان کم تا متوسط استرس، بدن را وادار به استفاده بهینه از مغز می‌کند و حافظه کاری تقویت می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۸ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۱۰۸

به گزارش راهبرد معاصر از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، پژوهش جدید محققان نشان می‌دهد که استرس فصل تعطیلات ممکن است تأثیر مثبت بر عملکرد مغز، به‌ویژه حافظه کاری داشته باشد.

حافظه کاری (حافظه فعال) یک سیستم شناختی با ظرفیت محدود است که وظیفه نگه‌داری موقت اطلاعات موجود برای پردازش را بر عهده دارد. حافظه کاری برای استدلال و هدایت تصمیم‌گیری و رفتار مهم است

محققان دانشگاه جورجیا در آمریکا با تجزیه‌وتحلیل اِم‌آرآی مغز بیش از هزار نفر از اقوام و نژادهای گوناگون دریافتند که میزان کم تا متوسط استرس در واقع حافظه کاری را تقویت می‌کند و این عملکرد شناختی به افراد اجازه می‌دهد به طور موقت اطلاعات را در ذهن خود نگه دارند و آن‌ها را دستکاری کنند تا کارهای روزمره مانند به‌خاطر سپردن شماره تلفن یا یادآوری مسیرها را انجام دهند. با این حال، آن‌ها هشدار می‌دهند که این نتیجه فقط مختص استرس کم تا متوسط است و هنگامی که میزان استرس شما از سطح متوسط بالاتر برود و ثابت بماند، سمی می‌شود.

نتایج بد استرس کاملاً واضح است و مطلب جدیدی نیست. میزان بالای استرس مداوم می‌تواند ساختار مغز را تغییر دهد. این امر به افزایش ماده سفید به قیمت از دست‌رفتن ماده خاکستری می‌شود که در کنترل ماهیچه‌ها، تصمیم‌گیری، خودکنترلی، تنظیم هیجان و موارد دیگر نقش دارد. استرس مزمن همچنین می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها، از تهوع و سردردهای میگرنی گرفته تا فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی، کند.

به گفته محققان، میزان پایین تا متوسط استرس با افزایش فعال‌سازی عصبی حافظه کاری مرتبط است که به عملکرد ذهنی بهتر منجر می‌شود.

پژوهش قبلی این تیم پژوهشی نیز حاکی از این بود که میزان استرس کم تا متوسط به افراد کمک می‌کند انعطاف‌پذیر باشند و خطر ابتلای آن‌ها به اختلالات سلامت روان، مانند افسردگی و رفتارهای ضداجتماعی را کاهش می‌دهد. آن پژوهش همچنین نشان داد که دوره‌های محدود استرس احتمالاً به افراد کمک می‌کند یاد بگیرند چگونه با موقعیت‌های استرس‌زا در آینده کنار بیایند.

به توصیه محققان، شبکه‌های حمایتی، دوستان و خانواده می‌توانند به افراد کمک کنند تا با استرس به روش‌های سالم کنار بیایند./ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار